Utrustning

Omega 42, Nu såld

 

Anchorlift ankarspel med 50 m rostfri kätting och med tillhörande 20 kg rostfritt ankare som installerats 2010.

 

I förgrunden "skorstenen" från gaspannan. Skenan för den självslående focken. Alla fall, trimlinor och rev är dragna till avlastare för om winchar på var sida om sittbrunnen.

 

Båten har logg och ekolod kopplade till basenhet som kommunicerar trådlöst med solcellsdrivna displayer från Tacktick/Raymarine. Displayen har också trippmätare, klocka och allt annat som behövs. En separat GPS mottagare är kopplad till detta system för att få position, fart över grund och allt annat som GPS-system ger.

 

Denna display ingår i instrumentsystemet från Tacktick/Raymarine och visar här vindriktning och vindhastighet. Den kan också visa kryssvinkel i större upplösning och VMG. Den kommunicerar trådlöst med givaren i masttoppen. Instrumentsystemet sänder också sin information över en Wifi sändare till min Ipad där vi har ett sjökortsprogram som komplement till papperskort.

 

Installationen av ankare och ankarspel är gjord på ett estetiskt sätt för att inte få så mycket utstick. Med detta 20 kg ankare och 50 m rostfri kätting ligger man mycket säkert och gärna på svaj.

 

I förluckan finns också elanslutning för landström samt gasoltuberna 2x6 kg. Då luckan skall öppnas läggs kättingen åt sidan. Vid ankring låses kättingen med ett separat kättinglås.

 

I masttoppen finns vindex, trådlös vindriktning/vindmätare, VHF-antenn och TV-antenn.

 

Skönheten är här precis upptagen och under avspolning. Klassiskt vackra och snabbseglande linjer, design Peter Norlin ... eller hur?

 

Fröken C, på väg till sin vinterförvaring inomhus. Sedan hon byggdes har hon alltid förvarats inomhus under sin tid på land. Torrt och bekvämt och dessutom kan man när man vill sköta om henne.

 

Motorns väsentliga servicepunkter är lättåtkomliga från akterruffen. Motorn en 3-cylindrig Volvo Penta 2003 på 28 hk och med S-drev och foldingpropeller. Motorn, växeln och S-drevet m.m. kan också nås via den stora luckan i sittbrunnen. Motorn är sötvattenkyld.

 

Navigationsplatsen rymmer automatsäkringar för alla mindre förbrukare, en navigator med separat GPS-antenn som anger position och hanterar waypoints. Vattentankarnas och bränsletankens fyllning ses på de två runda instrumenten. VHF-en finns uppe till höger. Under bordets lock finns det plats för sjökort och manualer.

 

Under trappstegen syns omformare från 12 till 220V och en brandsläckare. I lådan därunder finns startbatteriet för motorn, 75 Ah, skiljereläet och ett förbrukningsbatteri 75 Ah.

 

 

 

 

 

Denna Omega 42 byggd 1992 med nr 166 säljes privat.

 

Utrustningslista Nr 166

Seriöst intresserade ombeds kontakta:

Lennart Gustafsson

Mobil: 0708391193

lg@sailtech.se

 

Hoppas att du är lika intresserad av att vara ombord som den här kompisen. :-)

 

Copyright © All Rights Reserved