Interiör

Omega 42, Nu såld

 

Förpiken är rymlig och en extra bäddmadrass (ej på bild) täcker hela dubbelsängen. Hålen under kojen är värmeutsläpp från det vattenburna värmesystemet som drivs av en gasolpanna. Under kojen finns batteri för ankarspelet i fören, Gel 120 Ah samt rymliga förvaringsutrymmen.

 

Från förpiken genom skjutdörren som avskiljer förpiken från Toa-utrymmet. Skrovsidorna är garnerade med träribbor över hela den synliga bordläggningen i hela båten. Rikligt tilltagen förvaring i överskåp.

 

Skjutbara spegeldörrar täcker toalettskåpen. I centrum syns gasolpannan, Gastherm 3500 W, för centralvärmen till alla utrymmen. Toaletten är en modern Jabsco-toalett kopplad till septitank på 65 l som töms med separat pump.

 

Garderob och linneskåp i trådkorgar på babordsidan. Dörr ut i Salongen.

Durken består av teakgaller och utrymmet är dränerat med pump för att ge duchmöjlighet. Under skåpet finns också en rejäl batteriladdare 12 V för alla batterierna. Batteriet för Ankarspelet kan också användas för förbrukning om det kniper genom en knapptryckning.

 

Babords soffa och koj. När ryggstödet fälls ner och dynan placeras ovanpå får man en riktigt bekväm och bred koj. Under dagen rymms sänkläder och kudde bakom ryggstödet. Samma lösning finns på styrbordssidan. Under kojen finns babords vattentank på 125 l. Alla dynor i båten är helt nya 2012.

 

Med uppfällt bord dukar man enkelt till 6 personer och det blir plats över. Det ingår också en rejäl lampa med veke för olja som normalt hänger över bordet.

 

I nedfällt läge passerar man enkelt förbi och med styrbordssidan av bordet uppfällt kan någon ostört "arbeta" vidare på den sidan och ändå medge passage föröver. Under den lilla dynan närmast masten finns ett förbrukningsbatteri Gel 12oAh, och centralenheten för VHF-en.

 

Köksregionen är välutrustad med gasolspis, dubbla diskhoar och ett stort skåp för husgeråd bakom skjutdörrar i plexiglas. Besticklåda och soppåse finns i gaveln under diskhon närmast.

 

Till vänster i bild syns den rejäla kylboxen i rostfritt som kyls med ett Isoterm kylaggregat. Kastruller och stekpanna placeras i ett skåp under spisen. Med gasolpannan i drift under 15 min fås varmvatten i diskbänk och handfat i Toa-rummet med hjälp av en tryckvattenpump. Varmvatten kan produceras separat utan att elementen blir varma.

 

Styrbords soffa med navigationsbordet akeröver. Under Navigationsbordet finns en lådhurts för allt smått som behöver sin speciella plats. Under kojen finns styrbords vattentank på 125 l således 250 l vatten totalt.

 

Navigationsbordet med sin sittplats innehåller också automatsäkringar för alla mindre förbrukare, en navigator som anger position och hanterar waypoints och kan ge kurs till autopiloten. Vattentankarnas och bränsletankens fyllning ses på de två runda instrumenten. VHF-en finns uppe till höger. Under bordets lock finns det plats för sjökort och manualer.

 

Här är nedgångstrappan med ingången till akterruffen om styrbord. Bredvid ingången finns det ockcså en garderob för sjökläder med inbyggd värme. Under trappstegen syns omformare för 220V och brandsläckare och därunder finns startbatteri 75 Ah och ett förbrukningsbatteri 75 Ah.

 

Inne i akterkojerna, här styrbord, som är riktigt långa 2,30 eller nåt. Ett uppfällbart bord döljer åtkomsten av motorn. Även här finns det vattenburen värme som strömmar ut ur hålen under kojen.

 

Här ses styrbords akterkoj från sidan med sitt klädskåp. Ovan kojen finns också en lång hylla för diverse saker. Under kojen finns stuvutrymme.

 

Babords akterkoj utrustad precis som styrbors koj. Ombonad värme eller hur! Även här finns det hylla, klädskåp och stuvmöjligheter.

 

Ganska rymligt är det också och den mest avskilda platsen samt en suverän sjökoj. Här ramlar man inte ur i första taget.

 

Motorns väsentliga servicepunkter är lättåtkomliga från akterruffen. Motorn en 3-cylindrig Volvo Penta 2003 på 28 hk vid 2300 varv/min och med S-drev och foldingpropeller.

 

Om man har rätt besättning, trimmar bra och har lite tur så kan man med denna Omega 42 få inteckningar i fina priser.

Copyright © All Rights Reserved